Close

El Foment Sardanista Andreuenc es va constituir el maig del 1998 com a hereu de l’antiga entitat del mateix nom, fundada l’any 1922. Amb tot, el nou Foment ja havia dut a terme les primeres activitats l’any 1997, dins l’Orfeó Eco de Catalunya. De fet, alguns dels fundadors del Foment eren membres de la Colla Sardanista Bella Dansa, creada el 1955 al si de l’Orfeó.

La primera ballada organitzada pel Foment Sardanista Andreuenc es va fer a la rambla de Sant Andreu el mes de setembre de 1997.

Colla Bella Dansa alguns membres van crear el Foment Sardanista Andreuenc.
Sardanes a la inauguració del camp del Barça amb la Colla Bella Dansa.

Alguns membres fundadors de la Colla Sardanista Bella Dansa es van reagrupar per formar el Foment Sardanista Andreuenc, amb l’objectiu de tornar a reviure la sardana a Sant Andreu.

Els primers components van ser: Jordi Rifà, Lluís Armengol, Antonio Francisco, Manuel Jalenques, Francesc Hernàndez, Manuel Bermejo, Francesc Vilalta, Mercè Llobet, Cèlia Colom, M. Rosa Quinto, Montserrat Riera, Margarida Carné, Enriqueta Llobet i Núria Olivares. El delegat de la colla era en Bartomeu Castells. Més tard s’hi incorporaren Antoni Buira, Consol Fàbregues, Lluís Moreno, Montserrat Estrada, Carmelo Pérez, Rosa Chinchilla, Josep Silva, Josep Pelegrí, Antònia Bach, Amèlia Monreal i d’altres.

Primers Presidents


Francesc Vilalta Perelló

Del 28 de maig de 1998

al 8 de novembre de 2007

Jaume Fernàndez Prades

Del 8 de novembre de 2007

al 24 d’abril de 2015

Francesc Hernàndez Per

Del 24 d’abril de 2015

al 25 de desembre de 2019